15 december 2011

BLOKKADE MAISMEEL IVM ITALIAANSE FRAUDE

Ook wij hebben via een tussenleverancier te goeder trouw biologische maiskorrels ingekocht, ontvangen en verwerkt tot maismeel. Deze partij blijkt afkomstig van de verdachte partij uit Italië.

15 december 2011

BLOKKADE MAISMEEL IVM ITALIAANSE FRAUDE

Ook wij hebben via een tussenleverancier te goeder trouw biologische maiskorrels ingekocht, ontvangen en verwerkt tot maismeel. Deze partij blijkt afkomstig van de verdachte partij uit Italië. De analyses van deze partij waren zonder residu. De mais was gelukkig goed identificeerbaar met lotcode 3373.

De verdachte partij mais blijkt handels-gezond te zijn, er is dus geen gevaar voor de volksgezondheid. In totaal betreft het voor wat ons betreft één partij van ca 2000 kg, waarvan ca 2000 kg in totaal is uitgeleverd als biologisch maismeel.

Onmiddelijk hebben we met behulp van ons Track&Trace programma de mais geïdentificeerd: het betreft het product biologisch maismeel met tht 17-03-2011 en/of 18-04-2011 getraceerd, en de bedoelde klanten geïnformeerd. Het maismeel is door de klanten geblokkeerd en voor zover mogelijk retour gezonden.

Mais is een produkt dat veelal in Italie of verder weg zoals in China geproduceerd wordt. Nederlandse of Belgische consumptie maïs is (vrijwel) niet te krijgen of onbetaalbaar. We zullen voor de toekomst steeds moeten kunnen vertrouwen op onze leveranciers en op onze controleorganisaties.

Ten tijde van de ontdekking van de fraude, hadden we reeds maismeel van een niet-verdachte partij in huis en hiermee kunnen we onze klanten beleveren.

Onze excuses voor het ongemak.

Met vriendelijke groet,
Raoul Schyns