Oktober 2011

OOGST 2011

Door de slechte weersomstandigheden van de afgelopen zomer valt de oogst qua hoeveelheid en kwaliteit niet mee.

Oktober 2011

OOGST 2011

Door de slechte weersomstandigheden van de afgelopen zomer valt de oogst qua hoeveelheid en kwaliteit niet mee. Het zoeken naar de juiste loten is moeilijker dan in voorgaande jaren en bovendien zijn meer loten afgekeurd voor bakkwaliteit. Dit maakt dat de omvang van de bakwaardige tarwe, rogge en spelt een stuk kleiner is. De kwaliteit is lager, de prijs iets hoger.

Concluderend moeten we vaststellen dat onze vaste regionale leveranciers ons dit oogstjaar een kleiner kwantum leveren. Om onze klanten toch van een voldoende hoeveelheid kwalitatief goed meel te voorzien, zijn we genoodzaakt om bij betrouwbare leveranciers granen van verder weg gelegen gebieden in te kopen. De aanvoer geschied per boot naar een centrale silo alwaar de bio-controle organisatie nadere controles uitvoeren kan.

Afspraak staat dat de leverancier met de coöperatie aldaar goede contacten onderhoudt en dat de granen voorzien zijn van de juiste analyses zonder residu.

Ons Track & Trace programma heeft de herkomst van alle granen opgenomen. Met behulp van de THT datum en productnaam kunt u de herkomst vaststellen.

Ondertussen hopen we dat 2012 een goed oogstjaar voor onze regio zal worden.