29 november 2013
KAMUT® RECEPTENBOEK | KAMUT® RECIPE BOOKLET
Nieuw receptenboek van KAMUT® beschikbaar, klik hier.
For the English version of the KAMUT® recipe booklet, click here.
Nieuw receptenboek van KAMUT® beschikbaar, klik hier.
For the English version of the KAMUT® recipe booklet, click here.
Zuid Limburg was dé voorraadschuur van de Romeinse leger langs de Rijn. Ruim 66.000 Limburgers leefden in het ‘Egypte van het Noorden’.
Lees hier het interessante artikel uit Dagblad de Limburger, 13 maart 2013.
Tholen - Ter ere van de aanstaande troonswisseling heeft De Commandeursmolen in het Zuid-Limburgse Mechelen een speciale Oranje Bloemmix ontwikkeld. Op de onderstaande foto staat trotse molenaar Peter met de eerste 'oogst' Oranje Bloem.
"Dit is een erg leuk product voor rondom de troonswisseling. Met deze basisbloem kan men een deftig oranje brood maken, maar ook pannenkoeken en suikerbrood. Speciaal voor dit product hebben we ook speciaal oranje meelzakken laten maken", vertelt Raoul Schyns, eigenaar van De Commandeursmolen.
Bekijk het volledige artikel op Biojournaal.nl
Tholen – Bij De Commandeursmolen in het Zuid-Limburgse Mechelen staat lokale productie van grondstoffen voorop. De molen heeft daarom de afgelopen jaren zijn bedrijfsvoering aangepast. "Ik ben zelf opgevoed met het idee dat granen uit Amerika komen en rogge en maïs uit Argentinië. Hier kwam echter verandering in door de invoering van importheffingen in Europa. Het slepen met granen behoort daardoor grotendeels tot het verleden. Steeds meer grondstoffen worden lokaal geproduceerd", zo licht eigenaar Raoul Schyns toe. Bekijk het volledige artikel op Biojournaal.nl.
Oranje-Bloem voor brood, suikerbrood en pannekoeken.
Tholen - Ter ere van de aanstaande troonswisseling heeft De Commandeursmolen in het Zuid-Limburgse Mechelen een speciale Oranje Bloemmix ontwikkeld. Op de onderstaande foto staat trotse molenaar Peter met de eerste 'oogst' Oranje Bloem.
Raoul is blij dat de molenaars zich dankzij deze automatiseringsslag meer bezig kunnen houden met het meel, zoals het afstellen van de molenstenen. "We zijn nu meer molenaar dan zakkensjouwer geworden. Dat is een mooie ontwikkeling."
Biojournaal.nl, hét medium voor de Nederlandse bio-sector, besteedt deze week aandacht aan de Commandeursmolen. Bekijk hier de publicatie.
We feliciteren Tom van Otterloo met zijn Nijmeegse streek-keten van graan-molen-meel-brood van harte met "het beste brood van Nederland”.
Biojournaal.nl, hét medium voor de Nederlandse bio-sector, besteedt deze week aandacht aan de Commandeursmolen. Bekijk hier de publicatie.
Regioproduct.nl inspireert mensen om producten en diensten direct uit de omgeving te ervaren en te gebruiken. Met vanzelfsprekende aandacht voor consument, landschap en natuurwaarde. Regioproduct.nl heeft een aantal kernwaarden als fundament: oorspronkelijk, van eigen bodem, duurzaam, vriendelijk, en zinnenprikkelend. Maar vooral: gezond en lekker eten om van te genieten. De Commandeursmolen past uiteraard erg goed bij Regioproduct en is dan ook via deze website te vinden.
Nu komt de tijd dat Kollenberger Spelt gaat doorpakken, niet rusten, maar verder uitbouwen van Kwaliteit, Betrouwbaarheid en Bekendheid.